Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Munka

Munka

 

 

 

Számítógép használat

Számítógéphasználat okozta RSI és CTS megelőzése

 

A számítógépek, laptopok általános használata is jelentősen növeli az RSI (ismétlődő stressz ártalom) kialakulásának esélyét.

A naponta több ezerszer elvégzett finom, precíz kézmozdulatok – amelyek a billentyűzet és az egér használatához szükségesek – túlerőltetik és mikro-szakadásokat okoznak a csuklót, kezet és ujjakat is mozgató alkar izmaiban. A sérült izom összehúzódik, ami csökkent mozgástartományt, és íngyulladást okoz a könyök- és csuklóízületekben. A gyulladt ínak ráadásul összenyomhatják azokat a közép idegeket, amelyek a kéztő alagúton át futnak a csuklóba, ez pedig kézfájdalomhoz és zsibbadáshoz (CTS) vezethet.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve hatékonyan lenyújtja és megdolgoztatja az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom), növelve az izmok és ízületek erejét és flexibilitását. A mozgási tartomány megnő, és ezzel együtt a véráramlás is, ami a gyógyulást segítő tápanyagokat és oxigént, valamint kollagént szállít, ezzel segítve jelentősen mérsékelni a gyulladást.

Edzésterv számítógép használathoz >>

 

 

 

Vezetés

A vezetésből származó RSI sérülések megelőzése

 

A kormánykerék mögött töltött hosszú idők, a napi több óra vezetés számos kihívás elé állítják a csuklókat, karokat, vállakat. Sok szabályozott kézmozdulat, egy-egy izom ismétlődő használata, a csuklók összenyomása vagy nem természetes tartása huzamosabb ideig, rázkódás – ezek mind megerőltetik és kimerítik az izmokat (RSI). Ettől, végső soron begyulladnak a kapcsolódó ínak a könyök- és csuklóízületekben, ami pedig merevséget, csökkentett mozgástartományt, zsibbadást és fájdalmat okoz az adott ponton.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve serkenti a véráramlást, a válltól egészen az ujjhegyig, segít ellazítani a túl feszes izomhüvelyt, megolajozza az ínhüvelyeket és jelentősen erősíti az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom). A hajlékonyság és rugalmasság helyreáll, ami megnöveli az ízületek mozgástartományát, és csökkenti az íngyulladás kockázatát.
Azonnali, tartós enyhülést hoz!

Edzésterv vezetéshez >>

 

 

 

Nehéz fizikai munka

A nehéz fizikai munkából adódó sérülések megelőzése

 

Ahogy a gépészek heves mozdulattal meghúzzák a csavart kényelmetlen pozícióból, a futószalag mellett a munkás ugyanazt a feladatot végzi újra meg újra, a súlyemelők ugyanazt az izmot dolgoztatják mindig, az építő-munkások… a halászok… a gazdák… - rengeteg munka létezik, ami túlhajszolja ugyanazokat az izmokat nap mint nap, ez pedig mikro-szakadásokhoz vezet az izomban, ínszalagban, ínakban és idegekben. A halmozódó szakadások egy idő után gyulladást okoznak a lágyszövetben, a kialakuló hegszövet, a csökkenő véráramlás és a merev ízületek korlátozott mozgása pedig fájdalmat, kellemetlen érzést okozhat a csuklóban és karokban.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve növeli az izmok, ízületek erejét és rugalmasságát, így segít megelőzni a lágyszövet begyulladását. Már egy kétperces pörgetés is jelentősen növeli a véráramlást és az ízületi nedv termelést, közvetlenül a karon és csuklón keresztül.
A PowerBall növeli az állóképességed, hogy tovább bírd a munkát!

Edzésterv nehéz fizikai munkához >>

 

 

 

Könnyű fizikai munka

A munkából származó felkari rendellenességek megelőzése

 

WMSD – munkából kifolyólag kialakult mozgásszervi rendellenesség
WRULD – munkából kifolyólag kialakult felső végtag rendellenesség

Ez a két nem túl kecsegtetően hangzó rövidítés írja le a már meglévő problémákat az izmokban, ínakban és idegekben, amiket a – gyakran nagyon rossz testtartásban végzett – folyamatosan ismétlőtő feladatok okoznak. Ez kellemetlen érzést, akár szúró fájdalmat vagy zsibbadást is eredményezhet. A következő szakmákban dolgozók kiemelt kockázatnak vannak kitéve: számítógépen dolgozók, futószalag munkások, asztalosok, kertészek, víz- és gázszerelők, írók, taxisofőrök és gépészek, műszerészek.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve segít megerősíteni, ellazítani és lenyújtani az izomrostokat és izomhüvelyeket a karban, és leveszi a nyomást a könyök- és csuklóízületekben található ínakról (ez a fájdalom két fő területe a végtagban).  Ennek hatására megnő a mozgástartomány és csökken a merevség és gyulladás.
A PowerBall azonnali és folyamatos megkönnyebbülést hoz!

Edzésterv könnyű fizikai munkához >>