Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Mi a sérülés neve?

 

 

 

 

Teniszkönyök

Hatékony gyógymód és erősítés teniszkönyök (Lateral Epicondylitis) esetén

 

A teniszkönyök kialakulása a túlhasználat eredménye, amely azt az ínat érinti, ami az alkar feszítőizmát összeköti a könyökben található külső csonttal (Lateral Epicondyle). A könyök folyamatosan ismétlődő erőteljes igénybevétele, vagy közvetlen ütés által okozott trauma következtében fájdalom és gyengeség kezd kialakulni az ízület külső részében, ami később átterjed az egész alkarra.

A Powerball teniszkönyök elleni programja, rendszeresen elvégezve segít csökkenteni a merevséget és növeli a könyök és csukló körüli területek rugalmasságát. Ezen kívül a Powerball ritmikus működésének köszönhetően emelkedik az ízületi nedv termelése és megnő a véráramlás, ami tisztítja az esetlegesen már kialakult hegszöveteket azon a területen. A program elvégzése bemelegíti, megolajozza és megújítja az ínak működését – azonnali, hosszútávú megkönnyebbülést hozva ezzel!

Edzésterv teniszkönyök ellen >>

 

 

 

Golfkönyök

Hatékony gyógymód és erősítés golfkönyök (Medial Epicondylitis) esetén

 

A teniszkönyök kialakulása a túlhasználat eredménye, amely azt a két izmot érinti, amik irányítják a csuklót és az ujjakat (hajlítóizom, feszítőizom). Mindkettő egy közös ínból ered, ami a könyökben található belső csonthoz kapcsolja őket (medial epicondyle). A teniszkönyök komoly fájdalom és gyengeség formájában jelentkezik az alkarban, ami a kapcsolódó ín gyulladásának eredménye.

A Powerball golfkönyök elleni programja, rendszeresen elvégezve radikálisan növeli az oxigénben és a kollagén-újjáépítő elemekben dús vér szállítását a gyulladt ínba, ami elengedhetetlen a vérrel gyengén – vagy akár csak korlátozottan ellátott területek gyógyulásához. A program elvégzése így segít lecsökkenteni a fájdalmat és merevséget – azonnali és hosszantartó megkönnyebbülést eredményez!

Edzésterv golfkönyök ellen >>

 

 

 

Csukló ínhüvelygyulladás (Tenosynovitis)

A fájdalom és gyulladás enyhítése ínhüvelygyulladás esetén

 

A csuklóban kialakuló Tenosynovitis, valamelyik ínat tartó hüvely gyulladását jelenti. Az íngyulladáshoz hasonlóan ez egy roppant fájdalmas, erősen legyengült állapot, ami a különböző sportok, vagy sűrűn ismételt mozgások során túlhajszolt ínak miatt jöhet létre.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve erősíti az izmokat a csukló körül és növeli az ízületek mozgástartományát, ezáltal segít csökkenteni a gyulladást az ínakban és a külső hüvelyekben egyaránt. Ezenkívül a PowerBall 1-2 perces használata munka, vagy valamilyen sport előtt segíti a véráramlást és az ízületi nedv termelést a csukló ízületekben. A gyakorlattal így táplálhatjuk, megolajozhatjuk az ínakat és ínhüvelyeket a csuklóban, valamint nagyszerűen csökkenthetjük a jövőbeli gyulladás esélyét!

Edzésterv ínhüvelygyulladás ellen >>

 

 

 

Idült ízületi gyulladás

Hagyományos, nem sebészi gyógykezelés a csuklóban létrejövő idült ízületi gyulladásra

 

Az Osteoarthritis egy fájdalmas gyulladás az ízületekben, ami erózióhoz, leépüléshez vezethet a csontok végén található „lengés-csillapítóban”, vagyis az ízületi porcban. Ennek a leggyakoribb formája az artrózis, vagyis a degeneratív ízületi betegség. Ez az ízületi kopásnak vagy szakadásnak egy formája, ami sérülésből, túlhasználatból vagy életkorból adódóan alakulhat ki.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve erősíti a csuklót tartó izmokat, és ahogy könnyed, ritmikus ellenállást fejt ki, növeli az ízületek mozgástartományának szélességét. A gyakorlat serkenti a véráramlást és az ízületinedv termelést, ezzel segítve ellazítani a csuklót és növelni annak stabilitását, funkcionálását a hétköznapi tevékenységek során. Így gondoskodhatunk a megfelelő védelemről, ami által csökken a gyulladás és elkopás kialakulásának lehetősége.

Edzésterv ízületi gyulladás ellen >>

 

 

 

Váll nyáktömlőgyulladás

Fájdalomcsökkentés és rehabilitáció a vállban lévő nyáktömlő gyulladásakor

 

A bursa (nyáktömlő) egy apró, folyadékkal teli tartály, ami időnként megnedvesíti az ízületeket és megelőzi azok súrlódását, feltörését és irritációját, ahogy azok a mindennapi használat során érintkeznek a csontokkal, izmokkal és ínakkal. A váll bursitis fájdalmas gyulladást, vagy a válli ízületek körül található szubakromiális nyáktömlők felpüffedését jelenti, ami az ismétlődő mozdulatok, kisebb behatások, vagy hirtelen sérülések miatt alakulhat ki.

A Powerball (vagy a PowerSpin) alábbi programja, rendszeresen elvégezve ideális mód a rotátor köpeny vérkeringésének elősegítésére, a gyulladás csökkentésére, és a vállízületek körüli izmok és ínak erősítésére. Mindkét eszköz tökéletes sport előtti bemelegítésre, és az esetleges gyulladások és sérülések kialakulásának meggátolására.

Edzésterv nyáktömlőgyulladás ellen >>

 

 

 

Kéztőalagút szindróma

CTS kialakulásának hatékony meggátolása, gyógykezelése

 

A kéztőalagút szindróma egy RSI (ismétlődő stressz ártalom), ami azon a középső idegen lévő nyomás miatt alakulhat ki, ami a kéztő alagúton át halad a csuklóba. (Ezt általában a gyulladt ín okozza.) Ez fájdalomhoz és nem megfelelő funkcionáláshoz vezethet a kézben és csuklóban, valamint zsibbadást, égést vagy általános gyengeséget okoz a tenyérben és ujjakban – mindezt leginkább éjszaka.

A Powerball alábbi programja egy gyors és hatékony módja a CTS kialakulásának meggátolására, vagy kezelésére. A gyakorlat megdolgoztatja a csuklóban a hajlító és feszítő izmokat, serkenti az oxigénben gazdag vér szállítását a kéztő alagúton át futó kilenc ínban, növeli az ízületinedv termelését az ínhüvelyben, továbbá növeli az ízületek rugalmasságát, mozgékonyságát, ezáltal is csökkentve az ínak begyulladásának esélyét.

Edzésterv CTS ellen >>

 

 

 

Általános kézzsibbadás

Erősítés és rehabilitáció kézzsibbadásra

 

A kézben lévő zsibbadásnak számos oka lehet, ezek között a leggyakoribb a gyenge vérkeringés, és amikor nyomás nehezedik a középidegre a csuklóban. Szintén kézzsibbadáshoz vezethet a mai munka körülmények között a hosszú inaktivitás, a rossz pozícióban egyhelyben ülés nem természetes kéztartással, ismétlődő kis mozdulatokkal (pl. gépelés).

Rendszeresen elvégezve, a Powerball mozgástartomány szélesítő gyakorlata hatékonyan serkenti a vérkeringést, lenyújtja a feszült alkarizmokat és csökkenti a gyulladást vagy felpüffedést a csuklóban. Ezzel könnyen és gyorsan megszüntethető a szúró, zsibbadó érzés a kezekben, és azonnali megkönnyebbülést jelent az ízületek számára. (Megjegyzés: ajánlott az orvosával egyeztetnie a zsibbadás okáról, mielőtt elkezdi a gyakorlatot)

Edzésterv kézzsibbadás ellen >>

 

 

 

Rotátor köpeny sérülések

Fájdalomcsökkentés és rehabilitáció a rotátor köpeny sérülése esetén

 

A rotátor köpeny egy 4 izomcsoportból álló hálózat, ami a felkarcsontot kötik össze a lapockával, valamint segít a végtagok emelésében, és forgatásában. A fájdalom forrása általában a vállban lévő ínak vagy szubakromiális nyáktömlők gyulladása, amit a sportok vagy mást aktivitás során ismétlődő emelési vagy fej fölötti mozdulatok okoznak.

A Powerball (vagy a PowerSpin) alábbi programja, rendszeresen elvégezve ideális mód a rotátor köpeny vérkeringésének elősegítésére, a gyulladás csökkentésére, és a vállízületek körüli izmok és ínak erősítésére. Mindkét eszköz tökéletes sport előtti bemelegítésre, és az esetleges gyulladások és sérülések kialakulásának meggátolására.

Edzésterv rotátorköpeny sérülés ellen >>

 

 

 

Csukló íngyulladás (Tendonitis)

Fájdalom és gyulladás csökkentése ínhüvelygyulladás esetén

 

A csukló tendonitis a sérült csukló ínban lévő fehér vértestek túl gyors összeolvadására utal, ami gyulladást idéz elő. Ez a csukló túlhasználatából adódik (sport, ismétlődő mozdulatok), és egy fájdalmas, legyengült állapotot hoz létre.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve segít erősíteni az izmot a csukló körül és megnövelni az ízületek mozgástartományát, ezáltal elősegítve az ín gyulladásának csökkentését. Ráadásul a PowerBall 1-2 perces használata munka, vagy valamilyen sport előtt segíti a véráramlást és az ízületi nedv termelést a csuklóízület körül; így megerősíti az ínakat és ínhüvelyeket valamint jelentősen csökkenti a begyulladás esélyét.

Edzésterv íngyulladás ellen >>

 

 

 

Általános csuklófájdalom

Csukló fájdalom megelőzése/rehabilitációja

 

A csuklóban található ízület a legkomplexebb az egész szervezetben, 8 kéztőcsonttal és több, mint 20 egyedi ínnal. Ezért ez a rész hajlamos a rugalmasság elvesztésére, ha nem foglalkozunk vele minden nap. Ekkor kialakulhat valamilyen RSI (ismétlődő stressz ártalom); például kéztőalagút szindróma, íngyulladás, zsibbadás vagy ízületi gyulladás.

A csuklóízületnek ezért fent kell tartani a rugalmasságát és erősíteni kell, hogy biztosak legyünk a stabilitásában és csökkentsük az esetleges gyulladást. A Powerball alábbi célzott programja, rendszeresen elvégezve erős ellenállást fejleszt ki az ízület teljes mozgásában. Ez segít ellazítani és erősíteni az alkarban található hajlító- és feszítőizmot, amik a csuklót is mozgatják, és biztosítja a megfelelő véráramlást az izmokban és ínakban. Mindemellett, serkenti az ízületi nedv termelését az ínhüvelyekben, így biztosítva azok rugalmasságát és olajozott működését.

Edzésterv csuklófájdalom ellen >>