Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hogyan működik?

A PowerBall egy pontosan megtervezett és megmunkált giroszkóp, amely egy gyorsan pörgő rotorból és az azt körülvevő stabil külső burokból áll. Nincs benne sem motor, sem elemek.
Mindaz az erő, amiről az alábbiakban írunk, Tőled származik, azaz minél erősebb vagy, annál gyorsabban fogod tudni pörgetni a labdát!

A PowerBall által generált ellenállás egyenes arányban áll a felhasználó erőfeszítésével. Ha alacsony fordulatszámon pörgeted, úgy hatékonyan csillapíthat, illetve hozhat helyre fájó, sérült végtagokat, csökkentheti az ízületi gyulladást, a kéztőcsatorna gyulladást, teniszkönyököt, az RSI-t (ismétlődő stressz ártalom) és az íngyulladást. Ha gyorsabban pörgeted a rotort, nagyobb lesz a generált tehetetlenség, és nagyobb ellenállást fog kifejteni az ujjra, a kézre, a csuklóra, a karra és a vállra. Minél gyorsabban pörög, annál nehezebb lesz és annál nagyobb erőfeszítést igényel a kézben tartása. Ez kiválóan alkalmas izomnövekedés elérésére.

Tovább a Powerballokhoz

A PowerBall hatékonyságának tudományos háttere

 

Az ember mozgásra lett tervezve

Az ember úgy lett tervezve, hogy mozognia kell, mivel a nem használt izomzat elgyengül és elsorvad.
A PowerBall-al végzett egyszerű feladatok, a ritmikus mozgásnak köszönhetően segítenek megőrizni az izom feszességét valamint az egészséges erőnlétet az ujjaktól a vállakig.

Ahogy az izomzat reagál a gyakorlat során rá kifejtett erőhatásra a véráramlás megnövekedik, és az ízületinedv termelés serkentésének köszönhetően az ízületek egészsége is helyreáll/fennmarad.

 

Szélesíti az ujjak, a csukló és az alkar izmainak mozgási tartományát

Ahogy a gyakorlat során szorítva, erősen tartjuk a labdát, az ujjunknál aktiválódik a hajlítóizom, a csuklónknál pedig a feszítőizom. A csukló feszítőizmának aktiválása megakadályozza a behajlítást, ezáltal növeli a szorításunk erejét. A szorító fogással már aktivált csukló feszítőizom segítségével kör-körös mozdulatokat kell végeznünk a labda giroszkópikus mozgásának fenntartásához, ami ezáltal alkalmazza az erőkifejtést karunk teljes izomzatára.

Az igénybevételre az izom reagál. Vegyünk egy egyszerű példát; egy 2kg súlyú könyv felemeléséhez nagyobb erőkifejtés szükséges, mint egy 1kg-oséhoz. Ha felemelünk és átrakunk valahova egy bármilyen súlyú könyvet, arra izomzatunk többlet izomrostot termel, azaz elkezd nőni. Ahogy egyre többet csináljuk a feladatot, úgy egyre könnyebb lesz azt elvégezni.

A Powerball segítségével úgy vehetjük igénybe izomzatunkat, hogy egyre hosszabb ideig, vagy egyre gyorsabban pörgetve a labdát növeljük az izom ellenálló képességét – így az erőkifejtés az izomból származik. Ez a kinetikus láncon keresztül jó hatással van az ujjaktól kezdve egészen a vállakig minden ízületre és izomra.

 

Stimulálja, serkenti az ízületinedv termelését


Az elvégzett kör-körös mozdulatok az ízületeket – a teljes szélességű mozgáson keresztül – egy könnyed ritmikus mozgásba vezetik bele.

A kézfejben lévő csontok ezen mozgása, az orsócsont és singcsont egymáshoz, és más csonthoz kapcsolódó végződményeiben serkenti az ízületek mentén az ízületi nedvek termelését.

A minden mozgatható ízületben megtalálható ízületinedv anyaga kocsonyaszerű és ragadós amikor az adott ízület nem mozog, és folyékonyabbá válik amikor az ízület mozgásba lendül.

Ez növeli a nedv súrlódás csökkentő és ütés-elnyelő képességét, így csökkentve a nyomást az ízületeken.

Kerüld el a monoton rehabilitációs gyakorlatokat!


A legtöbb rehabilitáció a klinikákon kívül történik, és a beteg csupán „becsekkol” bizonyos időközönként a terapeutájához.

Az otthon végzett gyakorlatok legnagyobb kihívása többek között a monotonitás legyőzése, és a gyógyulási folyamat megfelelő monitorozása, a fejlődés mérése.

AUTO POWER OFF FCN ON/CLR asd
A többi rehabilitációban alkalmazott eszközzel ellentétben a Powerball-al, digitális kijelzőjének köszönhetően a fejlődés folyamata pontosan mérhető.

Ez segít elkerülni a rehabilitációval járó monotonitást, és lehetővé teszi célok kitűzését, és ezek ellenőrzését.

Tovább a Powerballokhoz