Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Segítség a beindításhoz

Indíts és pörgess

Eltarthat egy kis ideig, amíg belejössz a PowerBall vagy a PowerSpin indításába
és kidolgozz egy egyenletes forgatási technikát. A következő útmutatók a segítségedre lesznek.

 

A PowerBall® indítása

Amennyiben Powerball® Autostart™ modellt választottál, hüvelykujjaddal egyszerűen beindíthatod a belső rotort, indító zsinor nélkül.

 

 • A kezdéshez, vedd a domináns kezedbe a labdát és tartsd szilárdan!
 • Ellenőrizd a rotor felületén található nyilakat!
 • Mindkét hüvelykujjad segítségével forgasd a rotort a nyíllal jelzett irányba, egészen addig, amíg már nem tudod tovább, ekkor egyszerűen engedd el!
 • A rotort beindíthatod úgy is, hogy egy egyenletes, kemény felületen (pl. asztallap) erősen hátra fele húzod – a két beépített gumi csík megkönnyíti ezt a módszert.
 • Elengedéskor, a belső tekercselt mechanizmus azonnal felgyorsítja a rotort 2500-3500 fordulat/perces sebességre, ami az ideális kezdési sebesség a PowerBall esetében.
 • Ezután fordítsd a kezed 180 fokba, hogy a labda arccal lefelé nézzen, és kezdd el csuklód lassan, kör-körösen mozgatni!

 

 

 

Amennyiben indítózsinórral rendelkező modellt választottál, az indítás az egyik termékre erősített vörös zsinór segítségével lehetséges.

 

 • Tartsd a labdát szilárdan, a nem domináns kezében, és kezdésként tűzd bele a zsinórt a rotor közepén található lyukba!
 • Kezdd el forgatni előre a rotort a nem domináns kezed hüvelykujjával, miközben a másik kezed segítségével szorosan nyomd rá a zsinórt a menetre, hogy az ne tekeredjen fel azon kívül a rotorra (megjegyzés: ez úgy mehet a legkönnyebben, hogy a domináns hüvelykujjunkkal finoman, de határozottan rányomjuk a zsinórt a menetre, és felette is tartjuk).
 • Amikor már csak körül-belül 6-7 centiméter maradt hátra a zsinórból, ne tekerd tovább, hanem tedd át a domináns kezedbe a labdát, és tartsd szorosan!
 • Most fordítsd kezedet vízszintesen, hogy a labda lefelé nézzen!
 • Szabad kezünkkel fogd meg a zsinórt, és egy határozott mozdulattal rántsd ki a föld felé (megjegyzés: fontos, hogy a labda pontosan lefelé nézzen, és ne bizonyos szögben húzzuk ki a zsinórt, csakis lefelé)!
 • A rotor azonnal felgyorsul 2500-3500 fordulat/perces sebességre, ami az ideális kezdési sebesség a PowerBall esetében
 • Ezután kezdd el csuklódat lassan, kör-körösen mozgatni!

 

A pörgetési technika fejlesztése

Első lépés: Egyenletes pörgetés fejlesztése

Miután sikeresen beindítottad a rotort, kezdd el csuklódat lassan, kör-körösen mozgatni! Eleinte inkább a széles, laza csuklómozdulatokat részesítsd előnyben, amíg a rotor nagyobb sebességre nem gyorsul!

 

Kerüld a gyors, rövid csuklómozdulatokat az első 15-20 másodperc alatt, mivel ez kilök a rotor sebességi forgásával való összhangból, és a labda kattogó hangot adhat ki, ahogy a rotor elveszíti az egyensúlyát a külső borítással. Ha ezt tapasztalod, egyszerűen csak csökkentsd a csuklód forgatásának sebességét, vagy szélesítsd a mozgási kört! Ekkor újra szinkronba kerülhetsz a rotorral, és újra érezheted annak ellenálló hatását.

 

Tipp: Képzeld el, hogy egy nagy tál levest kell kavargatnod a tál pereme mentén úgy, hogy csak a csuklód használd, miközben karjod fixen tartod.

 

Második lépés: Gyorsulás fejlesztése

A rotor sebességének növeléséhez, pörgesd fokozatosan gyorsabban a csuklódat, és ezzel egyidejűleg csökkentsd a pörgetés körének átmérőjét.

 

Nincs előírva mikor növelhetjük a sebességet, kezdd el lassú pörgetéssel és fokozatosan gyorsítani a rotor forgását. Kipróbálhatod azt is, hogy lecsökkented a forgási sebességet 1500-2000 rpm-re (forgás/perc), és megpróbálod azon a sebességen megtartani. Ez segít fejleszteni a labda irányításában.

 

Amikor a domináns kezeddel már sikeresen tudod fixen pörgetni a labdát, azt javasoljuk próbáld a másik kezeddel is ugyanezt elérni! Kezdetben talán nehéznek fog tűnni az ugyanolyan lassan történő pörgetés technikájának kifejlesztése, azonban ne feledjük; a PowerBall – többek között – segít a végtagok kitűnő koordinációjának fejlesztésében, és garantáljuk, hogy némi gyakorlással – ahogy a koordináció és izom erőnlét fejlődik – jelentős sebesség növekedést érhetsz el ezzel a kezeddel is.

 

 

A PowerSpin® indítása

Első lépés: a PowerSpin indítása

Mivel a PowerSpin pörgetéséhez szükséges némi koordináció, valószínűleg könnyebb lesz beindítani azt a domináns kezeddel, és utána áttenni a másikba, amikor szükséges.

 

A PowerSpin indítása a kar és nem a csukló segítségével történik; ezért fontos, hogy a csuklódat tartsd fixen megfeszítve, amikor elkezded a gyakorlatot, és minden kör-körös mozdulatot csak a karod végezzen!

 

 1. Fogd meg a közepét, és tartsd fixen domináns kezeddel a PowerSpin-t!
 2. Nyújtsd ki teljesen karodat, hogy leérjen körülbelül a csípődig, és tartsd a PowerSpin-t teljesen vízszintesen, párhuzamosan a padlóval!
 3. Tartsd kényelmesen kezedet – akár magad elé, vagy oldalra kitartva; nincs jó vagy rossz tartás, tehát találd meg a számodra legkényelmesebbet!
 4. Csuklódat megfeszítve, és a PowerSpin-t vízszintesen tartva elkezdheted karodat széles, lassú mozdulatokkal, kör-körösen mozgatni. Ha megfelelően csinálod, a csőben lévő golyó felveszi a ritmusodat, és elkezd a mozgással szinkronban körbe-körbe gurulni.

 

Második lépés: Gyorsulás fejlesztése

A forgási sebesség növeléséhez fokozatosan gyorsítsd karod mozgását, és csökkentsd a forgás körének átmérőjét! Amikor így teszel, azt tapasztalhatod, hogy a golyó elkezd gyorsulni a csőben, így egyre nagyobb erőt kell kifejteni a pörgetéshez.

 

Tapasztald ki a PowerSpin működését, kezdd először lassan!

 

Amikor a domináns kezeddel stabilan tudod csinálni, átválthatsz a másik kezedre. Eleinte nehezebbnek tűnik a finom, lassú mozdulatok elvégzése, de egy kis gyakorlással segíthetsz ezen.