Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szabadidő

Szabadidő

 

 

Művészek, kézi munkások

Az RSI megelőzése a kezüket használók számára

 

Az RSI (ismétlődő stressz ártalom) átka szabók, szobrászok, festők, művészek, kertészek tömegeinek okoz problémát világszerte. Általában felszíni görcsökben rajzolódik ki az alkar hajlító- és feszítőizmain, és mikro-szakadások jönnek létre, amelyek legfőbb okai a végtagok esetlen tartása, a csukló túlterhelése vagy behajlítása és a kéz és ujjak túlhasználata. A sérült izom idővel összehúzódik és megnyújtja a hozzá kapcsolódó ínakat, aminek az eredménye fájdalom, gyulladás, merevség, szúrás vagy zsibbadás lehet a könyök, a csukló vagy az ujj adott pontjában.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve hatékonyan nyújtja és megdolgoztatja az alkar izmait, növeli az izom, az ízület és izomhüvely erejét és rugalmasságát.  A PowerBall egyúttal bemelegíti a végtagokat, növelve a mozgásuk tartományát és a véráramlást, ezzel jelentősen mérsékelve a gyulladást.

Edzésterv művészeknek >>

 

 

 

Zenészek

Erősítés és RSI megelőzés zenészeknek

 

A precíz, sokat ismétlődő mozdulatok – amit a hangszeres játék (pl. fúvós, pengetős, billentyűs, ütős hangszerek) megkövetel – jelentősen növeli a zenészeknél az RSI (ismétlődő stressz ártalom) alapú sérülések kialakulását a felső végtagokban. Az íngyulladás, a kéztő- és könyökízületi alagút szindróma, a nyáktömlőgyulladás – mind visszavezethető a sok próbálásra, gyakorlásra. Ezek tompa fájdalommal kezdődnek az ujjakból, csuklóból, könyökből vagy vállakból kiindulva – majd egyre intenzívebbek lesznek, míg végül már meghatározhatják egyáltalán a játékra való képességet is.

A csukló és az ujjak ereje, rugalmassága egyaránt az alkar izmaiból (hajlítóizom, feszítőizom) származik.  A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve remek állóképességet épít, mialatt biztosítja, hogy ezek az izmok erősek és rugalmasok, a kapcsolódó ínak pedig olajozottak maradjanak, a zenész felső végtagjai számára pedig megfelelő bemelegítést és flexibilitást biztosít.
A jobb játék 100%-ban garantált!

Edzésterv zenéléshez >>

 

 

 

Gamerek

RSI/CTS kialakulásának megelőzése és kézerősítés a videójátékok híveinek

 

A videójátékok folyamatos használata fájdalmat okozhat a csuklóban, az ujjakban és – a legújabb infravörös mozgás érzékelős kontrollereknek köszönhetően – a vállakban is. Mivel folyamatos a nyomás az ínszalagokon, idegeken és ínakon (a felső végtagoknál) a kontrollerek/billentyűzet túlhasználatának köszönhetően, az ismétlődő stressz ártalom (RSI) - íngyulladás formájában és a kéztő alagút szindróma (CTS) kialakulása szinte elkerülhetetlen a játékos karrier során.

Az eredmény szúró fájdalom és felpüffedés az ujjaknál, kimerültség és gyengeség a kezeknél, égető fájdalom a csuklóban és könyökben valamint gyulladás az ín és izomhüvely esetében. Ez azonban mind kezelhető és megelőzhető a Powerball alábbi programja rendszeres elvégzésével, amely növeli a könyökben, alkarban, csuklóban és kezekben található izmok és ínak erőnlétét és rugalmasságát.
A PowerBall a legjobb bemelegítés játék előtt!

Edzésterv videójátékozáshoz >>