Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hol található a sérülés?

 

 

 

 

Alkar

Az alkar erősítése, a fájdalom és sérülés megelőzése

 

Az alkar jelentősen sokat segít a napi munka, vagy az életünk során végzett más tevékenységek elvégzésében. Az alkarunk két roppant erős izma, a hajlítóizom és feszítőizom köti össze a könyököt a csuklóval, és innen kapják a szükséges energiát, rugalmasságot a kéz és az ujjak. A naponta többezerszer ismételt egyszerű mozdulatok, mint a gépelés, írás, pakolás stb. mikro-szakadást okozhatnak az alkar izmaiban, amik felszíni görcsöket és izomösszehúzódást eredményezhetnek. Ezek korlátozhatják az ízületek mozgási tartományát, feszíti a csatlakozó ínakat és gyulladást hozhat létre az alkarban.

A Powerball megfelelően edzi a hajlító- és feszítőizmot, valamint az így megnövekedett véráramlás gyógyító hatású tápanyagokat és oxigént juttat az izmok és ínak számára. Ezzel segít megelőzni a szakadást és összehúzódást, valamint az izmokban, ínakban bekövetkező gyulladást.
Azonnali megkönnyebbülést hoz!

Edzésterv az alkar erősítéséhez >>

 

 

 

Könyök

A könyökízületek erősítése és helyreállítása

 

A könyökízület elengedhetetlen az alkar izmainak (hajlítóizom, feszítőizom) működéséhez, amik a kéz és ujjak energiáját és rugalmasságát is biztosítják. A csukló kinyújtása, behajlítása összehúzza és kinyújtja az alkari izmokat és nyomja, feszíti az ezeket a könyökkel összekötő ínakat. Ahogy ezeket a mozdulatokat naponta több százszor elvégezzük a munka, sport vagy egyéb tevékenység során; ezek az ínak hamar kimerülnek és ez szakadást, fájdalmat, gyulladást hozhat létre a felszíni izomhüvelyben. Hamar hegszövetek alakulhatnak ki, amik akadályozzák a vér áramlását; ettől az ízületek merevek és rugalmatlanok lesznek.

A Powerball használata növeli az ínak mozgástartományát és serkenti a vérkeringést, ami szállítja többek között a szükséges kollagént és gyógyító hatású tápanyagokat illetve oxigént az ínak számára.

Edzésterv a könyök erősítéséhez >>

 

 

 

Ujj

Az ujjak rugalmasságának és erejének növelése

 

Mivel az ujjakban nincsenek izmok, a kifejtett erő az alkar izmainak (hajlítóizom, feszítőizom) segítségével történik. A hajlítóizom – ami az ínakkal kapcsolódik az ujjakhoz és a könyökízülethez – segítségével hajlítjuk be az ujjainkat, és a feszítőizom segítségével nyújtjuk ki.
Gyenge a marokszorításod? Valószínűleg nem elég erős a hajlítóizmod.
Fájdalom nyilall a kezedbe kézrázáskor vagy markoláskor? Valószínűleg be vannak gyulladva a hajlítóizmot a könyökízülettel összekötő ínak.

A Powerball használata serkenti a véráramlást a gyulladt ínakba, valamint egyidejűleg bemelegíti és ellazítja az alkar izmokat, ezáltal jelentős megkönnyebbülést hoz a könyök számára. Bármennyire gyorsan pörgeted, a PowerBall bekalibrálja magát az alkarizomzathoz, így ez a világ leghatékonyabb izometrikus edző eszköze. Segítségével könnyen építhetünk masszív és erős alkart, csuklót és szorítást.

Edzésterv az ujjak erősítéséhez >>

 

 

 

Váll

A váll helyreállítása és erősítése

 

A roppant komplex váll ízületek sajnos könnyen hajlamosak a sérülésre. A széles, nagy mozdulatok összehasonlítva a jóval kisebb ízületi felületekkel, kiszolgáltatottá teszi a vállat az izmoknak, ínaknak, ínszalagoknak (rotátor köpeny), ezek biztosítják a váll stabilan tartását, nem engedik kimozdulni a helyéről. Azonban, ha ezek a munka vagy sport során megsérülnek vagy túlhajszoljuk őket, az könnyen az ínszalag megnyúlásához, szakadásához vezethet, illetve a kilazult ínszalagok már nem képesek a vállat sem stabilan tartani. Ez komoly fájdalmat és irritációt eredményezhet, minden mozdulattal.

A Powerball és Powerspin használata elősegíti a vérkeringést és a gyulladás megelőzését. A program kiválóan erősíti a rotátor köpenyt és a lapocka izmait, így fejleszti a váll stabilitását és megkönnyíti az ízületek mozgását.

Edzésterv vállak erősítéséhez >>

 

 

 

Csukló

A csukló erejének és rugalmasságának fejlesztése

 

A csukló mobilitása és ereje az alkar izmaiból (hajlítóizom, feszítőizom) származik, amelyek ínakkal kapcsolódnak a csukló és könyök ízületekhez. A csukló túlterhelése, vagy túlzott erejű behajlítása, továbbá az ismétlődő mozdulatok vagy kényelmetlen pozíciók íngyulladást okozhatnak az alkar izmaiban, aminek fájdalom, hirtelen lecsökkent rugalmasság és a csuklóízületek mozgástartományának lecsökkenése az eredménye.

A Powerball használata serkenti a vérkeringést az alkarban, megfelelően bemelegíti és ellazítja a feszes izomrostokat, megemeli az ízületi nedv termelését. Ennek köszönhetően újra megnő az ízületek rugalmassága és mozgástartománya, és segít megelőzni a gyulladás kialakulását.
Az eredmény: azonnali megkönnyebbülés!

Edzésterv csukló erősítéséhez >>