Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Sport

Sport

 

 

 

Biciklizés

Erősítés, és sérülés-megelőzés biciklizéshez

 

A Handlebar Palsy, azaz a „biciklikormány-bénulás” (könyök alagút szindróma) az egyik leggyakoribb biciklis sérülés. Ha egy nem megfelelően beállított biciklit vezetünk huzamosabb ideig úgy, hogy a csukló összenyomódik egy szögben – vagy rázkódás, remegés éri csuklónkat a kormányból, az egyenetlen utak miatt – az gyulladást okozhat az alkaron keresztül egészen a csuklóig lefutó könyökidegben. Ez zsibbadáshoz és szúró fájdalomhoz vezet a könyökben, az alkar külső részében, a kézfejben vagy az ujjakban.

A Powerball jelentősen erősíti a hajlító izomzatot és a feszítő izomzatot és növeli a csuklóízület mozgástartományát. Ezek hatására megnő az izom szívóssága és flexibilitása, valamint segít megelőzni vagy helyreállítani a Handlebar Palsy okozta sérülést.

Edzésterv biciklizéshez >>

 

 

 

Úszás

Sérülés-megelőzés és erőnlét az úszáshoz

 

Az úszás jelentősen megterheli és megerőlteti vállainkat. Még a megfelelő erőnléttel, hajlékonysággal és szívóssággal rendelkező úszók számára is nagy a sérülés kockázata ezen a területen, a túlhajszolás és/vagy a nem megfelelő technika miatt. Ráadásul a váll túlterhelése előfordulhat a stroke ”pull-through” és ”recovery” fázisában is, ami egyensúlyhiányt és gyengeséget okoz, így többirányú instabilitáshoz vezethet (túl sok mozgás jön létre az ízületben).

A Powerball és a PowerSpin hatékonyan erősíti a rotátor köpenyt, segítve ezzel a vállízületek stabilizálását és az izom, az ínszalag vagy az ín szakadásának megelőzését. Ez különösen előnyös a stroke ”pull-through” fázisában, ahol az ellenállás mindig a legmagasabb. Segít az úszónak jelentősen több erőt kifejteni!

Edzésterv úszáshoz >>

 

 

 

Tenisz

Erő- és izomnövelés a jobb tenisz érdekében

 

A tenisz nem csak roppant erős csuklót és alkart igényel, hanem a játék során generált hatalmas erők kezelésének képességét is. Amikor szerválunk, a kifejtett erő elindul a lábból, felhalad a testen át a vállakba, onnan a karokba, majd az alkaron keresztül a csuklóban robban ki, ahogy visszaütjük a labdát. Az erőt létrehozó izmok ugyan rugalmasok, de az azokat a csontokkal összekötő inak kevésbé, és ezek könnyen szakadhatnak ha nincsenek megfelelően kondicionálva és rendben tartva.

A Powerball hatékonyan és gyorsan kondicionálja mind az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom), mind a kapcsolódó inakat. Megfelelő erőnlétet, rugalmasságot és ellenállást ad a szakadással és gyulladással szemben.
A PowerBall játékban tart!

Edzésterv teniszezéshez >>

 

 

 

Golfozás

Erőnöveléssel a jobb minőségű játékért

 

A golfban a lendítés során az alkar és a csukló az, ami közvetíti a testünkből érkező erő teljes egészét az ütőbe. Még ha kitörő formában is vagy – de nem elég erős az alkarod és a csuklód – akkor a távolság és a pontosság feletti kontroll könnyen kicsúszhat a kezünkből.

A csukló ereje és mobilitása az alkarizmok (hajlítóizom, feszítőizom) erejére vezethető vissza, mivel azok szorosan kapcsolódnak az inak segítségével a csukló- és könyökízületekhez.
A Powerball hatékonyan megdolgoztatja és erősíti a hajlító- és feszítőizmot, megőrizve erejüket és rugalmasságukat. A gyakorlat során több – a gyógyulást elősegítő tápanyagokat és oxigént szállító – vér áramlik az alkarba, amely segít megelőzni a szakadást, összehúzódást, valamint az izomban és ínban bekövetkező gyulladás problémáját.
És nem utolsó sorban; jobb játékos lehetsz!

Edzésterv golfozáshoz >>

 

 

 

Mászás

Izomerősítés, és állóképesség-növelés hegymászáshoz

 

A marokszorítás erősségének növelése a leghatékonyabb módszer arra, hogy fejlesszük hegymászási képességeinket, jelenlegi szintünktől függetlenül. Mivel az ujjakban nincs izom – az erő, amivel megtartjuk magunkat a sziklákról lógva – az alkar hajlító izomból származik. A hosszú, kimerítő mászás jelentős, egyenlő mértékű összehúzódást okoz az alkar izomzatában, aminek hatására az megtelik vérrel és kemény lesz, „bedurran”. Amikor ez megtörtént, az ujjak kihajlítása nehézkessé válik, szorításuk elgyengül, ezzel lényegesen növelve a baleset kockázatát!

A Powerball segít megsokszorozni az izom szívósságát, kitartásának szintjét az alkarban, megemelve a kimerülési küszöböt (amit a bedurranás okoz) és jelentősen növeli a csukló és a marok szorításának erejét. A végeredmény; a hegymászás könnyebb lesz, mint előtte valaha!

Edzésterv mászáshoz >>