Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Erősítés és RSI megelőzés zenészeknek

 

 

A precíz, sokat ismétlődő mozdulatok – amit a hangszeres játék (pl. fúvós, pengetős, billentyűs, ütős hangszerek) megkövetel – jelentősen növeli a zenészeknél az RSI (ismétlődő stressz ártalom) alapú sérülések kialakulását a felső végtagokban. Az íngyulladás, a kéztő- és könyökízületi alagút szindróma, a nyáktömlőgyulladás – mind visszavezethető a sok próbálásra, gyakorlásra. Ezek tompa fájdalommal kezdődnek az ujjakból, csuklóból, könyökből vagy vállakból kiindulva – majd egyre intenzívebbek lesznek, míg végül már meghatározhatják egyáltalán a játékra való képességet is.

A csukló és az ujjak ereje, rugalmassága egyaránt az alkar izmaiból (hajlítóizom, feszítőizom) származik. A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve remek állóképességet épít, mialatt biztosítja, hogy ezek az izmok erősek és rugalmasok, a kapcsolódó ínak pedig olajozottak maradjanak, a zenész felső végtagjai számára pedig megfelelő bemelegítést és flexibilitást biztosít.
A jobb játék 100%-ban garantált!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Zenéléshez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!