Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A vezetésből származó RSI sérülések megelőzése

 

 

A kormánykerék mögött töltött hosszú idők, a napi több óra vezetés számos kihívás elé állítják a csuklókat, karokat, vállakat. Sok szabályozott kézmozdulat, egy-egy izom ismétlődő használata, a csuklók összenyomása vagy nem természetes tartása huzamosabb ideig, rázkódás – ezek mind megerőltetik és kimerítik az izmokat (RSI). Ettől, végső soron begyulladnak a kapcsolódó ínak a könyök- és csuklóízületekben, ami pedig merevséget, csökkentett mozgástartományt, zsibbadást és fájdalmat okoz az adott ponton.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve serkenti a véráramlást, a válltól egészen az ujjhegyig, segít ellazítani a túl feszes izomhüvelyt, megolajozza az ínhüvelyeket és jelentősen erősíti az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom). A hajlékonyság és rugalmasság helyreáll, ami megnöveli az ízületek mozgástartományát, és csökkenti az íngyulladás kockázatát.
Azonnali, tartós enyhülést hoz!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Vezetéshez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!