Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A váll helyreállítása és erősítése

 

 

A roppant komplex váll ízületek sajnos könnyen hajlamosak a sérülésre. A széles, nagy mozdulatok összehasonlítva a jóval kisebb ízületi felületekkel, kiszolgáltatottá teszi a vállat az izmoknak, ínaknak, ínszalagoknak (rotátor köpeny), ezek biztosítják a váll stabilan tartását, nem engedik kimozdulni a helyéről. Azonban, ha ezek a munka vagy sport során megsérülnek vagy túlhajszoljuk őket, az könnyen az ínszalag megnyúlásához, szakadásához vezethet, illetve a kilazult ínszalagok már nem képesek a vállat sem stabilan tartani. Ez komoly fájdalmat és irritációt eredményezhet, minden mozdulattal.

A Powerball és Powerspin használata elősegíti a vérkeringést és a gyulladás megelőzését. A program kiválóan erősíti a rotátor köpenyt és a lapocka izmait, így fejleszti a váll stabilitását és megkönnyíti az ízületek mozgását.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Váll erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!