Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Sérülés-megelőzés és erőnlét az úszáshoz

 

 

Az úszás jelentősen megterheli és megerőlteti vállainkat. Még a megfelelő erőnléttel, hajlékonysággal és szívóssággal rendelkező úszók számára is nagy a sérülés kockázata ezen a területen, a túlhajszolás és/vagy a nem megfelelő technika miatt. Ráadásul a váll túlterhelése előfordulhat a stroke ”pull-through” és ”recovery” fázisában is, ami egyensúlyhiányt és gyengeséget okoz, így többirányú instabilitáshoz vezethet (túl sok mozgás jön létre az ízületben).

A Powerball és a PowerSpin hatékonyan erősíti a rotátor köpenyt, segítve ezzel a vállízületek stabilizálását és az izom, az ínszalag vagy az ín szakadásának megelőzését. Ez különösen előnyös a stroke ”pull-through” fázisában, ahol az ellenállás mindig a legmagasabb. Segít az úszónak jelentősen több erőt kifejteni!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Úszáshoz a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!