Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az ujjak rugalmasságának és erejének növelése

 

 

 

Mivel az ujjakban nincsenek izmok, a kifejtett erő az alkar izmainak (hajlítóizom, feszítőizom) segítségével történik. A hajlítóizom – ami az ínakkal kapcsolódik az ujjakhoz és a könyökízülethez – segítségével hajlítjuk be az ujjainkat, és a feszítőizom segítségével nyújtjuk ki.
Gyenge a marokszorításod? Valószínűleg nem elég erős a hajlítóizmod.
Fájdalom nyilall a kezedbe kézrázáskor vagy markoláskor? Valószínűleg be vannak gyulladva a hajlítóizmot a könyökízülettel összekötő ínak.

A Powerball használata serkenti a véráramlást a gyulladt ínakba, valamint egyidejűleg bemelegíti és ellazítja az alkar izmokat, ezáltal jelentős megkönnyebbülést hoz a könyök számára. Bármennyire gyorsan pörgeted, a PowerBall bekalibrálja magát az alkarizomzathoz, így ez a világ leghatékonyabb izometrikus edző eszköze. Segítségével könnyen építhetünk masszív és erős alkart, csuklót és szorítást.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Ujjak erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!