Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hatékony gyógymód és erősítés teniszkönyök esetén

 

 

 

A teniszkönyök kialakulása a túlhasználat eredménye, amely azt az ínat érinti, ami az alkar feszítőizmát összeköti a könyökben található külső csonttal (Lateral Epicondyle). A könyök folyamatosan ismétlődő erőteljes igénybevétele, vagy közvetlen ütés által okozott trauma következtében fájdalom és gyengeség kezd kialakulni az ízület külső részében, ami később átterjed az egész alkarra.

A Powerball teniszkönyök elleni programja, rendszeresen elvégezve segít csökkenteni a merevséget és növeli a könyök és csukló körüli területek rugalmasságát. Ezen kívül a Powerball ritmikus működésének köszönhetően emelkedik az ízületi nedv termelése és megnő a véráramlás, ami tisztítja az esetlegesen már kialakult hegszöveteket azon a területen. A program elvégzése bemelegíti, megolajozza és megújítja az ínak működését – azonnali, hosszútávú megkönnyebbülést hozva ezzel!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Könyök erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:


3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!