Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Erő- és izomnövelés a jobb tenisz érdekében

 

 

A tenisz nem csak roppant erős csuklót és alkart igényel, hanem a játék során generált hatalmas erők kezelésének képességét is. Amikor szerválunk, a kifejtett erő elindul a lábból, felhalad a testen át a vállakba, onnan a karokba, majd az alkaron keresztül a csuklóban robban ki, ahogy visszaütjük a labdát. Az erőt létrehozó izmok ugyan rugalmasok, de az azokat a csontokkal összekötő inak kevésbé, és ezek könnyen szakadhatnak ha nincsenek megfelelően kondicionálva és rendben tartva.

A Powerball hatékonyan és gyorsan kondicionálja mind az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom), mind a kapcsolódó inakat. Megfelelő erőnlétet, rugalmasságot és ellenállást ad a szakadással és gyulladással szemben.
A PowerBall játékban tart!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Teniszezéshez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:


 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!