Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Számítógéphasználat okozta RSI és CTS megelőzése

 

 

A számítógépek, laptopok általános használata is jelentősen növeli az RSI (ismétlődő stressz ártalom) kialakulásának esélyét.

A naponta több ezerszer elvégzett finom, precíz kézmozdulatok – amelyek a billentyűzet és az egér használatához szükségesek – túlerőltetik és mikro-szakadásokat okoznak a csuklót, kezet és ujjakat is mozgató alkar izmaiban. A sérült izom összehúzódik, ami csökkent mozgástartományt, és íngyulladást okoz a könyök- és csuklóízületekben. A gyulladt ínak ráadásul összenyomhatják azokat a közép idegeket, amelyek a kéztő alagúton át futnak a csuklóba, ez pedig kézfájdalomhoz és zsibbadáshoz (CTS) vezethet.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve hatékonyan lenyújtja és megdolgoztatja az alkar izmait (hajlítóizom, feszítőizom), növelve az izmok és ízületek erejét és flexibilitását. A mozgási tartomány megnő, és ezzel együtt a véráramlás is, ami a gyógyulást segítő tápanyagokat és oxigént, valamint kollagént szállít, ezzel segítve jelentősen mérsékelni a gyulladást.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Számítógépezéshez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!