Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Fájdalomcsökkentés és rehabilitáció a vállban lévő nyáktömlő gyulladásakor

 

 

 

A bursa (nyáktömlő) egy apró, folyadékkal teli tartály, ami időnként megnedvesíti az ízületeket és megelőzi azok súrlódását, feltörését és irritációját, ahogy azok a mindennapi használat során érintkeznek a csontokkal, izmokkal és ínakkal. A váll bursitis fájdalmas gyulladást, vagy a válli ízületek körül található szubakromiális nyáktömlők felpüffedését jelenti, ami az ismétlődő mozdulatok, kisebb behatások, vagy hirtelen sérülések miatt alakulhat ki.

A Powerball (vagy a PowerSpin) alábbi programja, rendszeresen elvégezve ideális mód a rotátor köpeny vérkeringésének elősegítésére, a gyulladás csökkentésére, és a vállízületek körüli izmok és ínak erősítésére. Mindkét eszköz tökéletes sport előtti bemelegítésre, és az esetleges gyulladások és sérülések kialakulásának meggátolására.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Váll erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!