Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az RSI megelőzése a kezüket használók számára

Az RSI (ismétlődő stressz ártalom) átka szabók, szobrászok, festők, művészek, kertészek tömegeinek okoz problémát világszerte. Általában felszíni görcsökben rajzolódik ki az alkar hajlító- és feszítőizmain, és mikro-szakadások jönnek létre, amelyek legfőbb okai a végtagok esetlen tartása, a csukló túlterhelése vagy behajlítása és a kéz és ujjak túlhasználata. A sérült izom idővel összehúzódik és megnyújtja a hozzá kapcsolódó ínakat, aminek az eredménye fájdalom, gyulladás, merevség, szúrás vagy zsibbadás lehet a könyök, a csukló vagy az ujj adott pontjában.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve hatékonyan nyújtja és megdolgoztatja az alkar izmait, növeli az izom, az ízület és izomhüvely erejét és rugalmasságát. A PowerBall egyúttal bemelegíti a végtagokat, növelve a mozgásuk tartományát és a véráramlást, ezzel jelentősen mérsékelve a gyulladást.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Kétkezi munkához a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!