Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Izomerősítés, és állóképesség-növelés hegymászáshoz

 

 

A marokszorítás erősségének növelése a leghatékonyabb módszer arra, hogy fejlesszük hegymászási képességeinket, jelenlegi szintünktől függetlenül. Mivel az ujjakban nincs izom – az erő, amivel megtartjuk magunkat a sziklákról lógva – az alkar hajlító izomból származik. A hosszú, kimerítő mászás jelentős, egyenlő mértékű összehúzódást okoz az alkar izomzatában, aminek hatására az megtelik vérrel és kemény lesz, „bedurran”. Amikor ez megtörtént, az ujjak kihajlítása nehézkessé válik, szorításuk elgyengül, ezzel lényegesen növelve a baleset kockázatát!

A Powerball segít megsokszorozni az izom szívósságát, kitartásának szintjét az alkarban, megemelve a kimerülési küszöböt (amit a bedurranás okoz) és jelentősen növeli a csukló és a marok szorításának erejét. A végeredmény; a hegymászás könnyebb lesz, mint előtte valaha!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Mászáshoz a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!