Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A könyökízületek erősítése és helyreállítása

 

 

A könyökízület elengedhetetlen az alkar izmainak (hajlítóizom, feszítőizom) működéséhez, amik a kéz és ujjak energiáját és rugalmasságát is biztosítják. A csukló kinyújtása, behajlítása összehúzza és kinyújtja az alkari izmokat és nyomja, feszíti az ezeket a könyökkel összekötő ínakat. Ahogy ezeket a mozdulatokat naponta több százszor elvégezzük a munka, sport vagy egyéb tevékenység során; ezek az ínak hamar kimerülnek és ez szakadást, fájdalmat, gyulladást hozhat létre a felszíni izomhüvelyben. Hamar hegszövetek alakulhatnak ki, amik akadályozzák a vér áramlását; ettől az ízületek merevek és rugalmatlanok lesznek.

A Powerball használata növeli az ínak mozgástartományát és serkenti a vérkeringést, ami szállítja többek között a szükséges kollagént és gyógyító hatású tápanyagokat illetve oxigént az ínak számára.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Könyök erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!