Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Erősítés és rehabilitáció kézzsibbadásra

 

 

 

A kézben lévő zsibbadásnak számos oka lehet, ezek között a leggyakoribb a gyenge vérkeringés, és amikor nyomás nehezedik a középidegre a csuklóban. Szintén kézzsibbadáshoz vezethet a mai munka körülmények között a hosszú inaktivitás, a rossz pozícióban egyhelyben ülés nem természetes kéztartással, ismétlődő kis mozdulatokkal (pl. gépelés).

Rendszeresen elvégezve, a Powerball mozgástartomány szélesítő gyakorlata hatékonyan serkenti a vérkeringést, lenyújtja a feszült alkarizmokat és csökkenti a gyulladást vagy felpüffedést a csuklóban. Ezzel könnyen és gyorsan megszüntethető a szúró, zsibbadó érzés a kezekben, és azonnali megkönnyebbülést jelent az ízületek számára. (Megjegyzés: ajánlott az orvosával egyeztetnie a zsibbadás okáról, mielőtt elkezdi a gyakorlatot)

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Ujjak erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!