Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

CTS kialakulásának hatékony meggátolása, gyógykezelése

 

 

 

A kéztőalagút szindróma egy RSI (ismétlődő stressz ártalom), ami azon a középső idegen lévő nyomás miatt alakulhat ki, ami a kéztő alagúton át halad a csuklóba. (Ezt általában a gyulladt ín okozza.) Ez fájdalomhoz és nem megfelelő funkcionáláshoz vezethet a kézben és csuklóban, valamint zsibbadást, égést vagy általános gyengeséget okoz a tenyérben és ujjakban – mindezt leginkább éjszaka.

A Powerball alábbi programja egy gyors és hatékony módja a CTS kialakulásának meggátolására, vagy kezelésére. A gyakorlat megdolgoztatja a csuklóban a hajlító és feszítő izmokat, serkenti az oxigénben gazdag vér szállítását a kéztő alagúton át futó kilenc ínban, növeli az ízületinedv termelését az ínhüvelyben, továbbá növeli az ízületek rugalmasságát, mozgékonyságát, ezáltal is csökkentve az ínak begyulladásának esélyét.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Csukló erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!