Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hagyományos, nem sebészi gyógykezelés a csuklóban létrejövő idült ízületi gyulladásra

 

 

 

Az Osteoarthritis egy fájdalmas gyulladás az ízületekben, ami erózióhoz, leépüléshez vezethet a csontok végén található „lengés-csillapítóban”, vagyis az ízületi porcban. Ennek a leggyakoribb formája az artrózis, vagyis a degeneratív ízületi betegség. Ez az ízületi kopásnak vagy szakadásnak egy formája, ami sérülésből, túlhasználatból vagy életkorból adódóan alakulhat ki.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve erősíti a csuklót tartó izmokat, és ahogy könnyed, ritmikus ellenállást fejt ki, növeli az ízületek mozgástartományának szélességét. A gyakorlat serkenti a véráramlást és az ízületinedv termelést, ezzel segítve ellazítani a csuklót és növelni annak stabilitását, funkcionálását a hétköznapi tevékenységek során. Így gondoskodhatunk a megfelelő védelemről, ami által csökken a gyulladás és elkopás kialakulásának lehetősége.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Csukló erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!