Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A fájdalom és gyulladás enyhítése ínhüvelygyulladás esetén

 

 

 

A csuklóban kialakuló Tenosynovitis, valamelyik ínat tartó hüvely gyulladását jelenti. Az íngyulladáshoz hasonlóan ez egy roppant fájdalmas, erősen legyengült állapot, ami a különböző sportok, vagy sűrűn ismételt mozgások során túlhajszolt ínak miatt jöhet létre.

A Powerball alábbi programja, rendszeresen elvégezve erősíti az izmokat a csukló körül és növeli az ízületek mozgástartományát, ezáltal segít csökkenteni a gyulladást az ínakban és a külső hüvelyekben egyaránt. Ezenkívül a PowerBall 1-2 perces használata munka, vagy valamilyen sport előtt segíti a véráramlást és az ízületi nedv termelést a csukló ízületekben. A gyakorlattal így táplálhatjuk, megolajozhatjuk az ínakat és ínhüvelyeket a csuklóban, valamint nagyszerűen csökkenthetjük a jövőbeli gyulladás esélyét!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Csukló erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!