Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hatékony gyógymód és erősítés golfkönyök esetén

 

 

 

A teniszkönyök kialakulása a túlhasználat eredménye, amely azt a két izmot érinti, amik irányítják a csuklót és az ujjakat (hajlítóizom, feszítőizom). Mindkettő egy közös ínból ered, ami a könyökben található belső csonthoz kapcsolja őket (medial epicondyle). A teniszkönyök komoly fájdalom és gyengeség formájában jelentkezik az alkarban, ami a kapcsolódó ín gyulladásának eredménye.

A Powerball golfkönyök elleni programja, rendszeresen elvégezve radikálisan növeli az oxigénben és a kollagén-újjáépítő elemekben dús vér szállítását a gyulladt ínba, ami elengedhetetlen a vérrel gyengén – vagy akár csak korlátozottan ellátott területek gyógyulásához. A program elvégzése így segít lecsökkenteni a fájdalmat és merevséget – azonnali és hosszantartó megkönnyebbülést eredményez!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Könyök erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!