Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

RSI/CTS kialakulásának megelőzése és kézerősítés a videójátékok híveinek

 

 

 

A videójátékok folyamatos használata fájdalmat okozhat a csuklóban, az ujjakban és – a legújabb infravörös mozgás érzékelős kontrollereknek köszönhetően – a vállakban is. Mivel folyamatos a nyomás az ínszalagokon, idegeken és ínakon (a felső végtagoknál) a kontrollerek/billentyűzet túlhasználatának köszönhetően, az ismétlődő stressz ártalom (RSI) - íngyulladás formájában és a kéztő alagút szindróma (CTS) kialakulása szinte elkerülhetetlen a játékos karrier során.

Az eredmény szúró fájdalom és felpüffedés az ujjaknál, kimerültség és gyengeség a kezeknél, égető fájdalom a csuklóban és könyökben valamint gyulladás az ín és izomhüvely esetében. Ez azonban mind kezelhető és megelőzhető a Powerball alábbi programja rendszeres elvégzésével, amely növeli a könyökben, alkarban, csuklóban és kezekben található izmok és ínak erőnlétét és rugalmasságát.
A PowerBall a legjobb bemelegítés játék előtt!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Videójátékozáshoz a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!