Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Csukló fájdalom megelőzése/rehabilitációja

 

 

 

A csuklóban található ízület a legkomplexebb az egész szervezetben, 8 kéztőcsonttal és több, mint 20 egyedi ínnal. Ezért ez a rész hajlamos a rugalmasság elvesztésére, ha nem foglalkozunk vele minden nap. Ekkor kialakulhat valamilyen RSI (ismétlődő stressz ártalom); például kéztőalagút szindróma, íngyulladás, zsibbadás vagy ízületi gyulladás.

A csuklóízületnek ezért fent kell tartani a rugalmasságát és erősíteni kell, hogy biztosak legyünk a stabilitásában és csökkentsük az esetleges gyulladást. A Powerball alábbi célzott programja, rendszeresen elvégezve erős ellenállást fejleszt ki az ízület teljes mozgásában. Ez segít ellazítani és erősíteni az alkarban található hajlító- és feszítőizmot, amik a csuklót is mozgatják, és biztosítja a megfelelő véráramlást az izmokban és ínakban. Mindemellett, serkenti az ízületi nedv termelését az ínhüvelyekben, így biztosítva azok rugalmasságát és olajozott működését.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Csukló erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!