Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A csukló erejének és rugalmasságának fejlesztése

 

 

 

A csukló mobilitása és ereje az alkar izmaiból (hajlítóizom, feszítőizom) származik, amelyek ínakkal kapcsolódnak a csukló és könyök ízületekhez. A csukló túlterhelése, vagy túlzott erejű behajlítása, továbbá az ismétlődő mozdulatok vagy kényelmetlen pozíciók íngyulladást okozhatnak az alkar izmaiban, aminek fájdalom, hirtelen lecsökkent rugalmasság és a csuklóízületek mozgástartományának lecsökkenése az eredménye.

A Powerball használata serkenti a vérkeringést az alkarban, megfelelően bemelegíti és ellazítja a feszes izomrostokat, megemeli az ízületi nedv termelését. Ennek köszönhetően újra megnő az ízületek rugalmassága és mozgástartománya, és segít megelőzni a gyulladás kialakulását.
Az eredmény: azonnali megkönnyebbülés!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Csukló erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!