Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Erősítés, és sérülés-megelőzés biciklizéshez

 

 

A Handlebar Palsy, azaz a „biciklikormány-bénulás” (könyök alagút szindróma) az egyik leggyakoribb biciklis sérülés. Ha egy nem megfelelően beállított biciklit vezetünk huzamosabb ideig úgy, hogy a csukló összenyomódik egy szögben – vagy rázkódás, remegés éri csuklónkat a kormányból, az egyenetlen utak miatt – az gyulladást okozhat az alkaron keresztül egészen a csuklóig lefutó könyökidegben. Ez zsibbadáshoz és szúró fájdalomhoz vezet a könyökben, az alkar külső részében, a kézfejben vagy az ujjakban.

A Powerball jelentősen erősíti a hajlító izomzatot és a feszítő izomzatot és növeli a csuklóízület mozgástartományát. Ezek hatására megnő az izom szívóssága és flexibilitása, valamint segít megelőzni vagy helyreállítani a Handlebar Palsy okozta sérülést.

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Biciklizéshez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

 
3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!