Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az alkar erősítése, a fájdalom és sérülés megelőzése

 

 

Az alkar jelentősen sokat segít a napi munka, vagy az életünk során végzett más tevékenységek elvégzésében. Az alkarunk két roppant erős izma, a hajlítóizom és feszítőizom köti össze a könyököt a csuklóval, és innen kapják a szükséges energiát, rugalmasságot a kéz és az ujjak. A naponta többezerszer ismételt egyszerű mozdulatok, mint a gépelés, írás, pakolás stb. mikro-szakadást okozhatnak az alkar izmaiban, amik felszíni görcsöket és izomösszehúzódást eredményezhetnek. Ezek korlátozhatják az ízületek mozgási tartományát, feszíti a csatlakozó ínakat és gyulladást hozhat létre az alkarban.

A Powerball megfelelően edzi a hajlító- és feszítőizmot, valamint az így megnövekedett véráramlás gyógyító hatású tápanyagokat és oxigént juttat az izmok és ínak számára. Ezzel segít megelőzni a szakadást és összehúzódást, valamint az izmokban, ínakban bekövetkező gyulladást.
Azonnali megkönnyebbülést hoz!

 

Erősítés és rehabilitáció

3 egyszerű lépésben


 

1
Eszköz kiválasztása

 

Válaszd ki a Számodra legalkalmasabb nagy teljesítményű, giroszkópikus karerősítőt!

Termék összehasonlítás

2
Gyakorlat kiválasztása

 

Alkar erősítéséhez a következő gyakorlatok végzése ajánlott:

 
 

3
Edzésterv beütemezése

 

Az átfogó, könnyen követhető ütemezési tervek segítenek a rehabilitáció és erősítés mindennapokba való beépítésében!

 

1. hét: Bevezetésként 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.
Első alkalommal tapasztald ki, hogy mi az a legnagyobb fogási sebesség, ami már kellő erőfeszítést igényel, de még stabilan tudod tartani.

2. hét: 3 x 30 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

3. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, minden második napon ismételve.

4. hét: 3 x 60 másodperc pörgetés, minden szakasz között 1 perces szünetekkel, napi rendszerességgel.

 

 

Ne feledd!

 

A labda pörgetésének kezdeti sebességét a Te személyes erőd és fittséged határozza meg. Akkor is, ha már meglévő sérülés rehabilitációra használod, vagy ha az izomerő növekedését segíted elő vele. Mindig kezd óvatosan, fokozatosan, amíg meg nem találod azt a pontot, amikor a powerball már megfelelően terheli az izomzatod, de még mindig stabilan tudod tartani.

Előrehaladás elérhető a gyakorlatokban előírt pörgetés erejének és időtartamának növelésével. Amennyiben bármilyen kényelmetlen vagy rossz érzésed van a PowerBall vagy PowerSpin használata során, kérjük keresd fel orvosod vagy gyógytornászod!